Jump to content
Szukamy Adminów CS 1.6 i CS 2 - złóż podanie na forum :) ×
Działamy hobbystycznie tylko i wyłącznie dla Was! <3 ×
Rekrutacja na Opiekuna Serwerów CS 1.6! Zapraszamy do składania podań! ×
Darmowe nagrody do wygrania w Losowaniu i Lotto! ×
Facebook

Recommended Posts

Posted

Witajcie kochani !

Dzisiaj przychodzę do was z gazetką o moim mieście Bydgoskim.

BYDGOSZCZ!
b1.thumb.jpg.db89eff5e576a7b5570f014780e524f1.jpg

Bydgoszcz  – miasto na prawach powiatu w północnej Polsce siedziba wojewody i jednostek mu podporządkowanych oraz największe miasto Województwa Kujawsko-Pomorskiego.

STARY RYNEK W BYDGOSZCZY.

staryrynek.jpg.98f40d8be42a688ae25a42352fae60b5.jpg

- Stary Rynek stanowi centrum bydgoskiego miasta lokacyjnego, wytyczonego w 1346 r. na polecenie króla Kazimierza Wielkiego.

KANAŁ BYDGOSKI. 
csm_Kanal_0006_b1e5e18da9.jpg.1b3c974e24d8457a6223a32757b91744.jpg

Kanał Bydgoski - zbudowany w latach 1773–1774  jest najstarszym czynnym do dnia dzisiejszego śródlądowym kanałem.

ZABYTKI BYDGOSZCZY! 

ŚLUZA MIEJSKA 
sluza.jpg.c862c3d1dbd5a08efd50d28f02ec43a8.jpg

Śluza miejska wybudowana została podczas przebudowy Kanału Bydgoskiego w latach 1908–1915. 
Możemy podziwiać ją do dnia dzisiejszego. Śluza jednokomorowa o konstrukcji dokowej tak jak w przypadku śluz kanałowych ma wymiary 57,4.

Budynek Poczty Polskiej
poczta.jpg.9fce529753e7cd413c030ab746fa7cc1.jpg

Najstarsze informacje o funkcjonowaniu placówki poczty królewskiej w Bydgoszczy pochodzą z I połowy XVIII w. 

Wieża ciśnień

wieza.jpg.a11cfa9b7ae71a9953962a27e2dfdce2.jpg
Wieża ciśnień to dziś jeden z obiektów Muzeum Wodociągów. Jej wnętrze kryje ekspozycję opowiadającą o dziejach lokalnych wodociągów i kanalizacji.

Z jej tarasu widokowego podziwiać można niepowtarzalną panoramę całej Bydgoszczy. --> Wspiąć się na wieżę ciśnień.

Bydgoski Ratusz
ratusz.jpg.28b6fbb4b3f61e2b964badf2dc81e19f.jpg

Budynek obecnego bydgoskiego ratusza posiada już blisko 400-letnią historię. Duży budynek Kolegium (obecny ratusz bydgoski), które przeznaczone było głównie dla synów okolicznej szlachty, oraz mieszczan z Bydgoszczy, Gdańska i Braniewa.

Dziękuje za uwagę !

• Like 3
  • Super 1

200w(1).gif.f69c335abc8de6064cbaa556a021c31a.gif

·gadugadu - 79679539

~ dc | macikfamecs

Posted

Bydgoszcz to ta wiocha koło Torunia? XD

matt,

Tak dokładnie.

• Haha 1
Posted

Miło się czyta, i skłoniłeś nie tylko mnie a moją narzeczoną do wtopienia się w temat. Co zatym idzie będę musiał się tam do ciebie wybrać na któryś weekend i pozwiedzać :D 

matt,

Zapraszam ! U mnie drzwi zawsze otwarte :D 

• Like 1
  • Super 1
Posted
1 minutę temu, Coldzik napisał:

Bydgoszcz to ta wiocha koło Torunia? XD

Zawsze bawił mnie ten żart tym bardziej że jestem z tego województwa. Tak samo to działa w drugą stronę no a żarty o Grudziądzu miodzio xD

• Like 2
Posted

Popraw stylistykę bo w oczy kłuje :( Brakuje tutaj ciut więcej coś informacji które zaciekawią czytelnika. 

• Like 2
Posted

Za chęci jak najbardziej z własnej inicjatywy plusik, natomiast co do samej estetyki (składania w całość) poprawiłbym ten wygląd, żeby całość przechodziła spójnie między sobą. Ostatnią rzeczą jest jeszcze kwestia (doklejenia) źródła gdzieś na uboczu strony, z której zaczerpnięto materiał, zdjęcia/tekst. Liczę na to, że będą efekty i jeszcze raz super za inicjatywę. :)

• Like 1
  • Thanks 1
  • Super 1

imagee.jpeg

Posted

+ za chęci

- formatowanie zdjęć samo w sobie już dużo by dało 

Poprawisz trochę stylistyke i będzie git :)

• Like 1
  • Super 1
  • matt locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.

Sieć serwerów Counter Strike 1.6 & 2 - FAMECS.pl

FAMECS.pl to sieć serwerów counter strike 1.6 & 2. Od 2022 roku zbieraliśmy doświadczenie, by wylądować tu, gdzie teraz jesteśmy! Nowy, dojrzały i przejrzysty dla oka styl oraz czytelniejsze forum! Serwery counter strike 1.6 oraz counter strike 2 z różnymi modami - czekamy na Wasze propozycje!

Opcje

Partnerzy / sponsorzy

• Create New...

Important Information