Jump to content
Szukamy Adminów CS 1.6 i CS 2 - złóż podanie na forum :) ×
Działamy hobbystycznie tylko i wyłącznie dla Was! <3 ×
Rekrutacja na Opiekuna Serwerów CS 1.6! Zapraszamy do składania podań! ×
Darmowe nagrody do wygrania w Losowaniu i Lotto! ×
Facebook

Recommended Posts

Posted (edited)

1. Jak zrobić WarGoda

2. Co jeśli werdykt okazał się czerwony, a ja nie czitowałem?

3. Co jeśli wyjdę z serwera lub gry podczas, gdy miałem nakazane zrobić WarGoda?

4. Czy jest bezpieczny?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Administrator poprosi Was o zrobienie WG, więc przechodzicie na stronkę - >

https://www.wargods.ro/wcd/download.php

2. Pobieracie aplikację zgodnie z Waszym windowsem, czyli np. 10

image.png.0fccbe733ec29dda58faf93e201b0690.png

3. I tu zaczynają się dla niektórych schody, bo większość graczy, którzy robią to po raz pierwszy nie zwracają uwagi na czerwony napis na samej górze strony.

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319" /v "SystemDefaultTlsVersions" /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319" /v "SchUseStrongCrypto" /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319" /v "SystemDefaultTlsVersions" /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319" /v "SchUseStrongCrypto" /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Client" /v "DisabledByDefault" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Client" /v "Enabled" /t REG_DWORD /d 1 /f"

4. Odpalacie cmd i wpisujecie w/w wartości. 

spacer.png

5. Następnie odpalacie program, klikacie "Scan" i czekacie na werdykt.

image.png.1ae049d4c64cba15e7146c5bd25d9b9e.png

6. Po zeskanowaniu link automatycznie będzie dostępny do wklejenia pod ctrl+v, link przekazujecie administratorowi, a on po ocenie werdyktu działa dalej.

image.png.4c89e2d845005289e873e9f480051a78.png

Co jeśli nie czitowałem, a skan okazał się czerwony?

Jeżeli werdykt Twojego WarGod`a został oceniony na czerwony, czyli "spalony" masz prawo odwołać się od werdyktu na oficjalnej stronie https://www.wargods.ro/, aby to zrobić

rejestrujecie się na forum i przechodzicie do działu  "WarGods Cheat Defender (wCD)", a następnie "Detection Problems" tam opisujecie w języku angielskim swój problem, a następnie czekacie na werdykt administratora. Jeżeli okaże się, że rzeczywiście przez błąd aplikacji otrzymaliście czerwonego WG to administrator zmieni Wam werdykt na oficjalnej stronie WarGoda, z którym będziecie mogli odwołać się od nadanego bana za czerwonego WG podając bezpośredni link do swojego starego WG, który był czerwony, a został zmieniony przez administratora na niebieskiego.

Przykładowe odwołanie od czerwonego wargoda - https://www.wargods.ro/showthread.php/44865-Misdetection-red-WG. 

[Mój przykład :D]

Co jeśli administrator nakaże mi zrobienie WarGoda, a ja wyjdę z serwera lub gry?

Jeżeli administrator nakazuje Wam zrobienie WarGoda, a Was wyrzuci z serwera lub z niego wyjdziecie to jeszcze nic się nie dzieje [ chyba, że na serwer nie wrócicie ]. Jeżeli wrócicie na serwer powinniście przekazać administratorowi odpowiednie dowody, że nie wyłączyliście csa przed "Reconnectem", ponieważ może on podejrzewać, że wyłączyliście csa i dopiero weszliście na serwer, a wtedy może Was zbanować.

Jeżeli administrator nakazuje Wam zrobienie WarGoda, a Was wyrzuci z csa` lub z niego wyjdziecie administrator ma obowiązek nadać Wam bana, ponieważ po wyjściu z csa macie możliwość usunięcia plików, wyłączenia jakiegokolwiek wspomagacza, który WG prawdopodobnie by wykrył.

Generalnie - z WG możemy często spotkać się na zagranicznych serwerach jak i na polskich, ponieważ jest to co raz częściej stosowana metoda przez właścicieli sieci do łapania "hakeruuw". 

Warto mieć na uwadze to, że kiedyś WG działał bezproblemowo, a teraz możemy spotkać się np. z czymś takim:

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319" /v "SchUseStrongCrypto" /t REG_DWORD /d 1 /f

Właśnie, dlatego pomimo działalności WG, która była niepodważalna, pomimo niektórych błędów odradzam stosowanie aktualnie na dzień dzisiejszy owego programu, ponieważ ciul wie co oni nam każą tam wgrywać.

Poradnik jest mój, sam go stworzyłem i wszystko opisałem, zostało to zmodyfikowane i wklejone.

Pozdrawiam ;) 

Edited by Wojciech
  • Like 2
  • Thanks 2

`

Guest
This topic is now closed to further replies.

Sieć serwerów Counter Strike 1.6 & 2 - FAMECS.pl

FAMECS.pl to sieć serwerów counter strike 1.6 & 2. Od 2022 roku zbieraliśmy doświadczenie, by wylądować tu, gdzie teraz jesteśmy! Nowy, dojrzały i przejrzysty dla oka styl oraz czytelniejsze forum! Serwery counter strike 1.6 oraz counter strike 2 z różnymi modami - czekamy na Wasze propozycje!

Opcje

Partnerzy / sponsorzy

• Create New...

Important Information